Bitcoin Nedir Kısaca Anlayalım

     
     Aslında açıklamaya pek fazla gerek yok, bitcoin dünyada kendini kanıtlamış herkes tarafından bilinen ve birçok insanı milyoner yapmış hala da yapmaya devam eden dijital bir para birimidir. Satoshi Nakamato sayesinde 2008 yılında hayatımıza girdi. Azımsanmayacak derecede büyük bir kitle tarafından gelecekte kağıt paranın yerini alacağı öngörülmekte.



     Nasıl Üretilir?



     Bitcoin üretme işine madencilik deniyor (ingilizce ismiyle mining). Kendi bilgisayarınızda btc üretebilir veya bunu yapmak için kurulmuş ücretli-ücretsiz sistemlere üye olabilirsiniz. Şunu belirtelim ki madencilik yapmak kolay bir iş değildir. İyi bir bilgi birikimi ve iyi nitelikli bilgisayarlar,donanımlar gerektirir. Bu yüzden zaten bu işi yapmak için özel kurulmuş sistemler var. İlerleyen yazılarda bu sistemlere nasıl üye olunacağını anlatacağım.

     Bitcoin'in Değeri


     Bitcoin değerinin artması veya azalması mantığı klasik arz-talep meselesidir. Yani bu para biriminin kullananlar ve yatırım yapanlar arttıkça değer kazanıyor desek yanlış olmaz.

     Başta da belirttiğim gibi bitcoin herkes tarafından bilinen güvenliği kanıtlanmış bir para birimi. Peki nasıl  btc kazanırız, nerede biriktiririz, nasıl gerçek paraya dönüştürüp çekebiliriz? Bunların cevabını diğer yazımda paylaşacağım.

Bol kazançlar...

     
     

     

Yorumlar